In de wijk OosterDalfsen ligt een moestuin van 5 bij 5 meter. De moestuin is gesitueerd in de familieweg in 1 van de 3 stalen bakken.  De moestuin is een initiatief van bewoners en het beheer ligt bij een vrijwillige werkgroep.  Iedereen uit de wijk mag meedoen en kan op die manier profiteren van biologisch geteeld voedsel van eigen bodem.

Tuinen

Organisatie

Het beheer ligt in handen van een vrijwillige werkgroep. Hiermee zijn werkafspraken gemaakt met de gemeente Dalfsen.

Hoe werkt het

Iedereen uit OosterDalfsen mag mee doen aan de moestuin! Als deelnemer pluk je letterlijk de vruchten van de opbrengsten. In ruil hiervoor help je om de moestuin te onderhouden. Door middel van een appgroep wordt er uitvraag gedaan voor bepaald onderhoud en hierbij kun je dan aangeven of je beschikbaar bent. Op deze wijze ligt er voor de deelnemer geen druk om op ongeschikte momenten of continu bezig te gaan in de moestuin. Samen delen we de kennis om er een fijne moestuin van te maken. Er wordt wel van de deelnemer een actieve deelname verwacht bij de beschikbare onderhoudsmomenten.

Hier zijn de spelregels op een rijtje gezet.

Deelnemer worden

Deelname is helemaal gratis. Het is een sociale moestuin die wordt onderhouden op vrijwillige basis. Lijkt het jou wat om te profiteren van eigen gekweekte groente, maar heb je geen tijd of kennis om zelf een complete moestuin bij te houden? Of vind je een moestuin gewoon heel erg leuk? Kennis en ervaring is niet vereist! Samen maken we er een mooie moestuin van! Met elkaar zijn er mensen die de kennis hebben om een moestuin te onderhouden. Ook hierbij geldt, als je eigen ervaring inbrengt, dan is dat altijd goed!

Wil je deelnemer worden of meer informatie? Vul dan het formulier in. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Bij teveel aanmeldingen zal er gewerkt worden met een wachtlijst.

Tuinen