Buurtpreventie in OosterDalfsen

Ook in OosterDalfsen hebben wij een veiligheidsapp. Deze wordt gebruikt om elkaar op de hoogte te brengen van zaken die op gebied van veiligheid er toe doen in de wijk. De appgroep zit aangesloten bij Dalfsen Alert. Op deze pagina kunt u zich ook aanmelden.

Een appgroep kan een groot verschil maken voor de veiligheid in de wijk. Een verdachte situatie of een veiligheidsrisico kan op zeer vlotte wijze direct door gespeeld worden naar de bewoners van OosterDalfsen. Wist u dat 85% van de heterdaad aanhouding door de politie niet mogelijk is als er geen directe informatie van burgers komt? De veiligheidsapp levert daarom een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en dus de leefbaarheid van OosterDalfsen.

In de veiligheidsapp zitten veel bewoners van de wijk. Het is heel belangrijk om een groot bereik te waarborgen. Daarom moeten we voorkomen dat wijkbewoners er uit stappen omdat er bijvoorbeeld (te) veel berichten binnen komen die niet over de veiligheid van de wijk gaan. Daarom hebben we 5 spelregels opgesteld.

Regels voor deelname veiligheidsapp:

1. Zodra je bent toegevoegd in de groep hoef je niet te reageren met een dankjewel of een smiley.
2. Heeft u een vraag aan de beheerder, stuur dan de beheerder een privé bericht.
3. Als u een spoedmelding wilt doen, bel dan eerst 112 en geef daarna een bericht in de veiligheidsapp.
4. Plaats zo correct mogelijk een melding en denk hierbij aan:
- Locatie & tijdstip
- Wat is er aan de hand?
- Aantal personen
- Beschrijving voertuig (kenteken!)
5. Houd je aan de huisregels van de WABP.

U kunt zich hieronder als bewoner van de wijk OosterDalfsen aanmelden voor de veiligheidsapp. Deze aanmelding gaat rechtstreeks naar de beheerder van de veiligheidsapp.